Eser Afacan ble født i Tyrkia den 8. august 1953 i en liten landsby med navnet Tarsus
Helt fra barnsben av har han vist stor interesse for tegning og ble oppmuntret av sin far som var skulptør. Han kom til Norge i 1978, etter avsluttede matematikk- og fysikkstudier i England. Afacan ble norsk statsborger i 1986. Han ble antatt som elev hos Odd Nerdrum i 1984 og arbeidet hos ham i et år. Studietiden hos Nerdrum viste en positiv utvikling og han høstet meget god omtale i forbindelse med sine utstillinger. Han jobbet også nært med Walter Aas (nå avdød) på slutten av 80-tallet. De utvekslet teknikker og portretterte hverandre. Afacan arbeider i dag med maleri, kulltegninger og grafikk. Han tilhører Norges lille gruppe med såkalte klassiske eller realistiske malere, bedre kjent som Nerdrum-skolen. Afacan omtales som et av de mest spennende navn i moderne norsk kunsthistorie. Ved enkelte utstillinger har det vært ventelister for å få kjøpt hans arbeider. Hans verk finnes allerede i en rekke private samlinger innen- og utenlands. Afacan har høstet stor anerkjennelse i utlandet, f.eks. USA. I en konkurranse utlyst av New York-tidsskriftet Manhatten Arts, ble “Sisters of the wind” kåret til vinner blant bilder av 170 kunstnere fra 12 nasjoner. Eser Afacan flyttet til Canada april 2003.
CV
Utstilinger:
2002 Galleri Bjørg Fjell Oslo Separatutstilling
2001 Hafslund Hovedgård Sarpsborg Separatutstilling
2000 Atelier Afacan Oslo Separatutstilling
1999 Galleri V.17 Oslo Separatutstilling
1998 Fredriksten Festning Halden Separatutstilling
1997 Galleri Belman Oslo Separatutstilling
1995 Galleri Varden Oslo Separatutstilling
1993 Galleri Unik Antikk Oslo Separatutstilling
1992 Galleri Amara Stavanger Separatutstilling
1992 Solli Brug Solli Separatutstilling
1992 Galleri Nygaten 7 Bergen Separatutstilling
1991 Blomqvist Oslo Separatutstilling
1991 New York Art Expo New York, USA Separatutstilling
1990 Galleri Clodion Oslo Separatutstilling
1989 Galleri Nordstrand Oslo Separatutstilling
1988 2nd International Bienal Istanbul, Tyrkia Separatutstilling
1987 Galleri Kjell Olsen Oslo Separatutstilling
1986 Galleri Galtung Oslo Separatutstilling
1984 Nerdrum Skolen Oslo Separatutstilling
Galleri

no images were found